Sprogkontoret

Kurser i kommunikation

Blog

Vigtige kommaregler

Af Sprogkontoret, den

Mand overvejer danske kommaregler Kommatering er noget af det sværeste at holde styr på i det danske sprog, og selv dygtige journalister og forfattere laver kommafejl fra tid til anden. Bliv klogere her!

Hvordan skriver man forståeligt?

Af Sprogkontoret, den

Kvinde bliver forvirret af tekst Det er en god ide at bruge ord, som din modtager kender, hvis du vil skrive forståeligt. Hvis du vælger at bruge ord, som du ikke er sikker på, at din modtager kender, så skal du forklare dem. Her får du tipsene!

Konkret tekst hvordan?

Af Sprogkontoret, den

En god og konkret tekst Skriv konkret – konkret tekst fungerer! Hvis du skal skrive konkret, skal du bruge konkrete ord, og du skal også undgå sætningsord. Her får du eksempler på konkret tekst - kommunikation der virker.

Sproglig rådgivning

Af Sprogkontoret, den

Har du brug for sproglig rådgivning? Hos Sprogkontoret oplever vi et øget behov og interesse for individuel sproglig rådgivning. Her tager vi udgangspunkt i dine tekster. Det kan fx være mails, notater, referater eller rapporter. Forløbet er skræddersyet til dit behov og er meget intensivt.

Sin eller hans?

Af Sprogkontoret, den

Kvinde funderer over om det hedder sin eller hans Vi har altid haft svært ved i dansk at bruge stedordene sin, hans, hendes, dens og dets korrekt, og det medfører ofte diskussioner. Hvad betyder egentlig sætningen "Søren pudsede skærmen på hans computer" - er det Sørens computer eller en anden persons?