Sprogkontoret

Kurser i kommunikation

Individuel sproglig rådgivning

Flere og flere medarbejdere har brug for individuel sproglig rådgivning, hvor vi koncentrerer os om den enkelte medarbejders tekster og behov. Der er tale om et intensivt forløb, hvor vi går i dybden med de tekster, du sidder med til dagligt. På den måde får du mulighed for at få løftet dine sproglige færdigheder.

Har du brug for individuel sproglig rådgivning, kan vi tilbyde følgende plan:

  1. Du sender 10-15 siders tekst, du har udarbejdet i forbindelse med dit job. Det vil sige tekster, du allerede har skrevet, ikke tekster du skal skrive til os.
  2. Ud fra dine tekster udarbejder vi et par siders tekst med sproglig rådgivning.
  3. Herefter mødes vi og rådgiver dig personligt første gang.
  4. En måned senere skal du sende nye tekster til os, og vi udarbejder en ny sproglig rådgivning.
  5. Vi afholder rådgivningsmøde nummer to.
  6. Om der eventuelt bliver brug for en tredje omgang med rådgivning og møde, vurderer vi efter det andet rådgivningsmøde.

Sproglig rådgivning i forbindelse med et kursus
Sproglig rådgivning kan også ligge som et modul i forlængelse af et kursus i skriftlig formidling. En måned efter kurset skal kursisterne sende tekster (cirka 3-4 sider), som de selv har skrevet. Vi giver hver deltager skriftlig feedback på mail, i forhold til hvad vi har gennemgået på kursusdagen.

Udtalelse om vores rådgivning

I løbet af nogle få timer fik jeg på kompetent og venlig vis rådgivning i forhold til at få rettet op på mine dårlige skrivevaner. Meget overraskende gik jeg også hjem med de første byggesten til at skrive på en mere direkte, personlig og letlæselig måde – en helt ny skrivestil blev grundlagt. Jeg lærte mange nye tricks i mit møde med Susanne og Ellen. Jeg kan varmt anbefale Sprogkontoret.

Mette Ellermann, privatpraktiserende neuropsykolog. Specialist i neuropsykologi.