Sprogkontoret

Kurser i kommunikation

Sprogprojekter

Vi deltager som eksterne konsulenter i sprogprojekter. Det kan blandt andet dreje sig om en omskrivning af eksisterende tekster, fx standardbreve eller tekster til et intranet eller en hjemmeside. Standardtekster, der tidligere har fungeret dårligt, får hermed et nyt ansigt og præsenterer sig bedre.

Et sprogprojekt kan også dreje sig om at få udarbejdet en sprogguide eller en e-mailpolitik, som de ansatte kan slå op i, når de skriver tekster. Dette sikrer, at tekster, der bliver sendt ud af huset, har et ensartet og professionelt præg.

Fx har vi tidligere deltaget i et stort sprogprojekt hos Anklagemyndigheden. Her udarbejdede vi en sprogpolitik, omskrev standardbreve til borgerne samt underviste cirka 700 offentlige anklagere i hele Danmark.

Vi har også været med i et hjemmesideprojekt i Hvidovre Kommune. Her underviste vi alle kommunens webredaktører i at følge skriveguiden fra borger.dk.

Udtalelse om vores rådgivning

Sprogkontoret har gennem en årrække afholdt kurser i sproglig formidling for Hvidovre Kommunes ansatte. Senest har kommunens korps af webredaktører, i forbindelse med et hjemmesideprojekt, fået yderst kompetent undervisning i formidling på nettet.

Jennie Bjerregård Jensen – webkonsulent i Hvidovre Kommune